Gurmandia on kokanduskoda, mis on suunatud igale naisele, kes soovib oma oskusi ja teadmisi laiendada – olenemata sellest, kas ta on oma köögis algaja või peakokk.

Gurmandia kokanduskursuste eesmärgiks on jagada enda ja oma pere tervisest hoolivatele toiduhuvilistele naistele ideid ja nippe, kuidas nad saaksid senisest veel paremini ja  tervislikumalt oma armsaid lähedasi kostitada.

Meie kokandustunnid käsitlevad väga erinevaid teemasid: maailma erinevate paikade köögid, tordi tegemine, piduliku menüü koostamine. Kuid seejuures paistab alati välja meie külaliste isikupära ning loomingulisus.

Kreeka, Lähis-Ida ja Hispaania toite õpetab Liis Sillaste-Toots. Liis on hobikokk, kes on kokakursusi teinud Kultuuriköök 82-s ja Tallinna Rahvaülikoolis. Ta on avaldanud ka kolm kokaraamatut: „Lapsed, sööma! Maitsvat toitu laiast ilmast“ ja „Kokatarkusi must valgel“ koos illustraator Kertu Sillastega ning „Mitte ainult hummusest. Taimetoite araabiamaadest“ koos Anniina Ljokkoiga.

Töötoad toimuvad teisipäeviti kell 18.00-20.30 järgmistel kuupäevadel:

  • 21. november – Kreeka
    Kreeka salat, tzatziki, tomati-makaroni-hakkliharoog à la youvetsi, ravani ehk roosiveesiirupiga mannakook
  • 23. jaanuar – täpsustamisel
  • 20. veebruar – Lähis-Ida
    Läätse-spinatisupp, hummus ja viinamarjalehe-rullid
  • 17. märts – täpsustamisel
  • 16. aprill – Hispaania
    Gazpacho, tortilla de patata, crema catalana
  • 28. mai – vahva üllatusüritus!

Osalustasu: 15 €
Vajalik eelregistreerimine: info@ravalakeskus.ee või tel. 64 63 454 kuni üks päev enne ürituse toimumist.