Gurmandia kokanduskursuste eesmärgiks on jagada enda ja oma pere tervisest hoolivatele toiduhuvilistele naistele ideid ja nippe, kuidas nad saaksid senisest veel paremini ja  tervislikumalt oma armsaid lähedasi kostitada.

Toimumisaeg: kell 18.15—19.45
Osalustasu: 10 €

Minimaalne osalejate arv: 5
Vajalik eelregistreerimine: info@ravalakeskus.ee või tel. 64 63 454 vähemalt 3 päeva enne tunni toimumist.

2017/2018


Uuest hooajast tutvustame eri maade kööke.

26. september

Saksamaa, Steffi Winter

31. oktoober

Brasiilia, Thálita Selicani

28. november

Mehhiko, Lorena Ibarrola

30. jaanuar

Eesti Vabariigi 100. aastapäev, Moonika Lauba

27. veebruar

Kolumbia, Yorledy Mendez

20. märts

El Salvador, Andrea Escobar

29. mai

Itaalia, Yorledy Mendez

28. veebruar    “Suupisted tähtpäevadeks”

Valmistame laimimahlas marineeritud lõhefileest lõhe-kreveti ceviche, heeringatartari musta leiva krõpsul, lehttaignapirukat sinihallitusjuustu ja rosinatega.

23. mai    “Grilltoidud ja kerged suvesalatid”

Grillime punast kala ja linnuliha, valmistame lisandiks tikrikastet ja kergeid suvesalateid. Desserdiks teeme pavlova rabarberivõide, kreeka jogurtikreemi värskete marjade ja mündi


Kursuse läbiviija

Moonika Lauba

Baasteadmised toidust sain oma suurepäraselt kodukokast emalt ja nii kaua, kui end mäletan, on mulle alati meeldinud süüa teha ja oma lähedasi kostitada.

Naturaalsete toorainete ja maitsete armastus ning väärtustamine pärineb samuti juba lapsepõlvest, kuna enamik toidulauale jõudvatest köögi-ja puuviljadest lihani tuli oma majapidamisest, lisaks sellele oli tähtis koht metsaandidel. Mulle meeldib lihtne ja rustikaalne stiil ja usun sellesse, et head toitu saab valmistada vaid hinge ja armastusega.

Töökogemust toitlustuses on mul rohkem kui 20 aastat -alates perepubist, lõpetades  peakokana Tallinna vanalinna restoranis. Lisaks on mul kogemusi erinevatest cateringidest nii koka, kui ise algusest lõpuni organiseerijana-toitlustajana.

Juulis 2016  asutasin Moonika Lauba Personaalkokk OÜ. Pakun südamega loodud ehedat maa –ja looduslähedast toiduelamust klientidele, kes hindavad  “ausa ja päris “ toidu puhtaid maitseid ning lihtsust. Pean oluliseks oma teadmiste ja kogemuste edasiandmist läbi lapsepõlvemaitsete.  Iga klient oma soovide ja vajadustega on unikaalne ning seetõttu väärtustan personaalset toitlustusteenust ja pakkumist tehes lähtun sellest.